Várunk szeretettel üzletünkbe személyesen is!

                                                                                        Várunk szeretettel üzletünkbe személyesen is!

Philodendron Scandens Brasil

Cserép mérete: 12 cm

A Philodendron fajok az Araceae (kontyvirágfélék) családjába tartoznak. Őshazájuk Közép- és Dél- Amerika trópusi esőerdői. Léggyökerekkel kapaszkodva kúsznak vagy törzset nevelnek. A növény görög eredetű neve is életformájára utal, jelentése: „fát kedvelő, szerető” növény (phileo: kedvelni, valamit dendron: fa).

A filodendronok számára az ideális hőmérséklet 20-28 fok között mozog, még télen is minimum 14 fokot igényelnek.

Ami esetükben a legfontosabb tényező, az a párásítás. Tehát, elő a permetezőkkel, vagy helyezzük őket nedves agyaggranulátumra, de alkalmazhatunk profi párásító berendezést is.

Kerülnünk kell a tűző, közvetlen napfényt, legszebben a nagyon világos, de szűrt fényben fejlődnek.

Léggyökerük kiemelkedő jelentőséggel bír: egyrészt, támaszt nyújt, másrészt vizet szállít a felső levelekhez. Nagyon fontos tehát, hogy léggyökereket soha ne távolítsuk el, hanem nyomjuk bele a földbe.

Vízigényük közepes, de minél magasabb a szoba hőmérséklete és a fény intenzitása, az öntöző víz mennyiségét is arányosan növelnünk kell. A pangó vizet nem kedveli, ugyanakkor az ültető közeg soha nem száradhat ki. Lágy, szobahőmérsékletű vizet használjunk.

Azok közé a szobanövények közé tartozik, amelyek tisztítják a levegőt és aktívan méregtelenítenek, a számukra tápanyagként szolgáló széndioxid mellett, káros anyagokat (formaldehid, benzol, triklóretilén, aceton, toluol) is megkötnek, beépítenek.

A filodendronok mérgező növények, gyermekektől és háziállatoktól mindig tartsuk távol őket!

3 500 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről