Figyelem! Lezárult a karácsonyi előrendelés, idén nem tudunk több rendelést fogadni. Az üzletben a készlet erejéig elérhetőek még floráriumjaink. Köszönjük a megértést! :)

                                                 

Figyelem! Lezárult a karácsonyi előrendelés, idén nem tudunk több rendelést fogadni. Az üzletben a készlet erejéig elérhetőek még floráriumjaink. Köszönjük a megértést! :)

                                                 

Maranta leuconeura Tricolor - Nyílgyökér
Üzletben elérhető 1 db

Cserép mérete: 12 cm

A Marantaceae család egyik nemzettségéből való trópusi levéldísznövény. Természetes élőhelyük Közép-és Dél-Amerika trópusi esőerdői, ahol a rendkívül nedves és párás környezetben talajtakaró növényként élnek. Smaragdzöld levelei a főér mentén piros színűek, megtalálható bennük a zöld és sárga különböző árnyalata, fonákjuk vöröses-bordó.

A Maranta nemzettség tagjai trópusi aljnövényzetként félárnyékos-árnyékos helyen, magas párában növekednek optimálisan.
Ennek ellenére szüksége van megfelelő mennyiségű fényre, tehát igyekezzünk ilyen helyet választani számára, vagy gondoskodjunk pótmegvilágításról.
Az erős, közvetlen fénynek kitett Maranta levelei bepöndörödnek, megéghetnek!

Természetes élőhelyéből adódóan teljesen egyértelmű, hogy a Maranta alapvetően páraigényes növény. Tökéletes és egészséges formáját a megfelelő páratartalom biztosításával érhetjük el.
Erre lakáskörülmények közt az egyik legmegfelelőbb megoldás, ha cserepüket agyaggolyó-tálcára helyezzük, amely rendszeresen át van itatva vízzel, így a folyamatos párologtatás megoldott.
Ügyeljünk arra, hogy a levélalapon ne álljon sokáig a víz, mert könnyedén begombásodhat.
Esetleg elektromos párologtatóval a kívánt páratartalom jól beállítható.
Ha megoldott a párásítás, feltétlenül gondoskodjunk a megfelelő légmozgásról is.

3 000 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről