Várunk szeretettel üzletünkbe személyesen is!

                                                                                        Várunk szeretettel üzletünkbe személyesen is!

Calathea roseopicta - Zebralevél

Cserép méret: 12 cm

 

A Calathea Roseopicta var. Illustris számára egész évben félárnyékos vagy világos környezet, napközben legalább 20, éjjel minimum 16 fokos hőmérséklet ideális. Jól fog növekedni északra néző ablakpárkányon, vagy kelet felé néző ablak közelében. Azokban a helyiségekben, amelyek déli és nyugati irányba néznek, tartsd távol őket az ablaktól, pl. egy árnyékosabb sarokban.

Fényigény: Közepes vagy világos fényigényű növény. A közvetett fényt részesíti előnyben, kerüld az erős, közvetlen napsütést, mert az károsíthatja a leveleket. Az árnyékosabb környezetben is jól érzi magát.

Öntözés: Szereti a nedves talajt, de ügyelj arra, hogy ne álljon víz a cserép alján. Öntözd, amikor a talaj felső rétege kiszáradt, de ne hagyd, hogy túlzottan elázzon. A víztartó tálcákban felgyülemlő víztől távolítsd el a növényt, hogy elkerüld a gyökérrothadást.

Páratartalom: Magas páratartalmat igényel. Ha a levegő száraz, használj párásítót vagy permetezd meg a leveleket időnként vízzel a páratartalom növelése érdekében. Ügyelj arra, hogy a víz ne csepegjen a levelekre, mert ez foltokat okozhat.

Hőmérséklet: Számára az ideális hőmérséklet 18-24°C között van. Kerüld a hirtelen hőmérsékletváltozásokat és a hideg huzatot.

Tápozás: Tápanyagban gazdag talajban jól növekszik. Tápozd a növényt az aktív növekedési időszakban (tavasztól őszig) havonta egyszer egy vízben oldódó szobanövény-tápoldattal, a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően.

Toxicitás: Nem mérgező, háziállatbarát növény.

3 500 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről